top of page
Hoofdlogo
Logo voor site.png

Oplossingsgericht, persoonlijk, energiek en gedreven. Dat is Spargo Legal.

Juridische business partner

Van idee tot IE

Met een focus op intellectueel eigendomsrecht en commerciële contractenwerkt Spargo Legal voor (internationale) ondernemingen in de mode, retail, lifestyle, sport en reclame.

Of het nu gaat om de vormgeving en exploitatie van designmeubelen, verpakkingsmateriaal, een kledingontwerp, nieuwe online marktconcepten of sponsorovereenkomsten, bij Spargo Legal zijn deze zaken in de juiste juridische handen.

Over Spargo Legal

Afkomstig uit een familie waar het creëren in het bloed zit, heb ik altijd veel interesse gehad in de creatieve industrie. Toen ik ruim 20 jaar geleden in de advocatuur terechtkwam, heb ik mij dan ook vrij snel gefocust op de modebranche. Zo werkte ik naast mijn werk als advocaat ruim drie jaar als interim legal counsel bij MEXX. In deze periode leerde ik de modebranche van binnenuit kennen. Ook daarna heeft mijn focus altijd op de creatieve industrie gelegen.

SpargoLegal83764.jpg

Vraag het Spargo Legal

Nieuw idee, ontwerp of concept? Een mogelijke nieuwe samenwerking of juist een conflict over een contract? Dan helpt Spargo Legal je graag. Bel of mail gerust voor een kennismaking.

Spargo Legal

Intellectueel eigendom

Tussen inspiratie en imitatie ligt een dunne lijn. Een (vermeende) inbreuk op een ontwerp of merk kan ingrijpende gevolgen hebben, terwijl een juridisch sterk merk juist een boost kan geven aan de groei en innovatiekracht van je onderneming.

 

Op het moment dat een concept zich ontwikkelt van een begin van een idee naar een concreet ontwerp, is het belangrijk te toetsen of dit ontwerp geen inbreuk maakt op bestaande producten of diensten. Als dat niet het geval is, dan is goede bescherming een must. Ook bij de productie en het in de markt zetten van een ontwerp is het belangrijk om scherp te blijven op inbreuken. Creativiteit, innovatie en investeringen mogen het niet afleggen tegen kopieerdrang of namaak.

 

Spargo Legal helpt je bij:

 

  • de beoordeling of ontwerpen, merken en producten te beschermen zijn

  • het registeren van merken en modellen

  • het opbouwen van een portfolio van je Intellectuele eigendomsrechten

  • de exploitatie van intellectuele eigendomsrechten

  • het bestrijden van namaak en andere inbreuken

Spargo Legal staat je uiteraard bij als je intellectuele eigendomsrechten wil registreren, beschermen en/of handhaven, maar helpt je ook als je door andere partijen wordt aangesproken vanwege een inbreuk.

Nathalie Dekker
Spargo Legal

Toekomstbestendige contracten zijn essentieel voor het succes en de groei van jouw onderneming. Ze zijn de basis onder iedere samenwerking, ze beschermen je belangen en helpen om conflicten te voorkomen. Maar ze zijn niet altijd volledig dichtgetimmerd, want het moet praktisch en commercieel wel werkbaar blijven.

 

Goede contracten vragen om een combinatie van branchekennis, juridische know how en inzicht in de kansen en risico’s in de markt. Maar ook om een scherp oog voor onderlinge relaties en het langetermijnperspectief van je onderneming. De contracten van Spargo Legal dragen bij aan het verstevigen van je onderneming en het bestendigen van de relatie met je samenwerkingspartners.

 

Contracten

Zo kan je onder meer bij Spargo Legal terecht voor::

 

•     licentiecontracten

•     distributie-, franchise- en agentuurovereenkomsten

•     e-commerce contracten

•     algemene in- en verkoopvoorwaarden

•     samenwerkingsovereenkomsten

•     R&D-contracten

•     sponsor-, marketing- en reclamecontracten

•     supply contracten

•     koop- en verkoopovereenkomsten

•     aanbestedingscontracten

 

Je kunt Spargo Legal vragen om op de achtergrond met je mee te denken, met of voor je te onderhandelen, contracten te reviewen of een contract op maat te schrijven. En ontstaat er een probleem of een conflict? Dan helpt Spargo Legal met het beëindigen van de overeenkomst of tijdens een procedure.

Workshops & trainingen

Spargo Legal geeft regelmatig workshops, trainingen en lezingen. Onder meer over IP & Fashion, Advertising & IP en Contracteren. Voor ontwerpers, cliënten, het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) en de Hogeschool Inholland in Haarlem.

Over mij

Een energieke en betrokken sparringpartner die altijd een extra stap zet. Oplossingsgericht. Eerlijk. Vooral denkend in kansen en mogelijkheden. En een goede onderhandelaar met een uitstekend gevoel voor belangen, die open de verbinding zoekt. Dat is hoe mensen mij typeren.

 

Afkomstig uit een familie waar het creëren in het bloed zit, heb ik altijd veel interesse gehad in de creatieve en ondernemende kant van het bedrijfsleven. Toen ik ruim 20 jaar geleden als advocaat werd beëdigd, heb ik mij dan ook vrij snel gefocust op de modebranche en de creatieve industrie. Zo werkte ik naast mijn werk als advocaat ruim vier jaar als interim legal counsel bij MEXX. In deze periode leerde ik de modebranche en reclamewereld van binnenuit kennen. Ook daarna heeft mijn focus altijd op de creatieve industrie gelegen, met cliënten uit de modebranche, lifestyle, sport en reclame, maar ook uit de maakindustrie en technologie.

 

Mijn kracht ligt in het vermogen om creatieve processen te verbinden met branchekennis en juridische know how. Het liefst ben ik al bij de eerste stappen in het ontwerpproces betrokken, als er nog maar een begin van een idee ligt. Bijvoorbeeld door tijdens designer of collectie meetings kennis te delen over de grens tussen inspiratie en imitatie. Of te adviseren over de bescherming van een ontwerp. Om vervolgens in de hele levenscyclus van het product of merk actief bij te dragen aan de waarde van het product en de groei van het merk. Door te adviseren over de opbouw en exploitatie van een merkportfolio bijvoorbeeld, maar ook met heldere samenwerkingscontracten. En - als dat nodig is - ook door op te treden tegen inbreuk.

Achtergrond & opleidingen

Voordat ik Spargo Legal oprichtte werkte ik 22 jaar bij Köster Advocaten in Haarlem, waarvan 12 jaar als partner. Ook werkte ik vier jaar als interim legal counsel bij MEXX.

 

Ik heb verschillende postdoctorale (specialisatie)opleidingen afgerond:

 

  • Merkenrecht (Grotius Academie)

  • Internationaal contractenrecht (Grotius Academie)

  • Legal Mediator (ADR Instituut)

  • Vertrouwenspersoon (LIVP)

Naast mijn werk

Naast mijn werk als advocaat geef ik regelmatig workshops, trainingen en lezingen over IP & Fashion, Advertising & IP en Contracteren. Dat doe ik onder meer voor ontwerpers, cliënten, het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) en de Hogeschool Inholland.

 

Ook ben ik breed maatschappelijk betrokken. Ik was bestuurslid bij diverse stichtingen zoals House of Denim, jurylid en voorzitter van de Haarlemse Ondernemers Prijs en bestuurslid en voorzitter van Swim to Fight Cancer. Tot slot ben ik gecertificeerd vertrouwenspersoon voor diverse ondernemingen.

SpargoLegal83455.jpg

Adres

Kleine Houtweg 113

2012 CE Haarlem

Contact

Openingstijden

Maandag

Di-do

Vrijdag

9:00 – 17:00 

9:00 – 18:00 

10:00 – 17:00 

bottom of page